Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Богомил Витанов е тазгодишният победител в традиционното състезание "Лъвски скок"

Видинчани и тази година спазиха традицията- в навечерието на деня за почит пред паметта на Апостола на българската свобода- Васил Левски- във видинската спортна зала "Фестивална" се проведе традиционното състезание "Лъвски скок", организирано от Ученически спортен клуб "Шампион" и Община Видин. В надпреварата взеха участие 35 състезатели от 7 училища. Победител, с постижение 2 метра и 85 сантиметра, стана Богомил Витанов от Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков".

"Това не е най-доброто ми постижене. Мога да скоча и 289 см. Участвал съм на много подобни състезания, а в свободното си време се занимавам с баскетбол", сподели за РАДИО ВИДИН победителят.

Боби /с късите панталони/ в призовата шестица
Втори е Боби Борисов от ПМГ "Екзарх Антим I", с постижение от 2 метра и 83 сантиметра, според когото адреналинът си е казал думата при скока:

"Миналата година аз победих. В свободното си време се занимавам с "фрийрън", добави Боби.

Дариян Маринов, също ученик от математическата гимназия, остана на 3-то място
, с личен резултат 2 метра и 73 сантиметра. Призовата шестица се допълва от Александър Атанасов- ГПЧЕ, Симеон Вълов- ГПЧЕ и Митко Йоцов- ПТГ "Васил Левски".
Ивета Иванова


Впечатляващо добре в надпреварата се представи осмокласничката от ГПЧЕ Ивета Иванова, която с изключителните 225 см стана най-добре представилото се момиче и остави половината от участниците- момчета зад нея в крайното класиране.

Купата на победителя и грамотите на призовата шестица ще бъдат връчени утре- 19 февруари, по време на церемонията по поднасянето на венци и цветя пред паметника на Апостола. Тази година се навършват 140 години от кончината на Васил Левски.
По публикацията работи: Екип НОВИНИ
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна