Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" с втора загуба в контролите

"Ботев" допусна второ поражение в контролите преди пролетния дял на първенството в "А" футболна група. Две седмици преди първата среща от кампанията врачани паднаха с 1:2 при гостуването си в Севлиево на "Видима-Раковски". По ирония на съдбата и предишната загуба в проверките беше от втородивизионен отбор- "Раковски" от град Раковски.

Мачът в Севлиево се игра на терена в спортния комплекс на детско-юношеската школа на "Видима". Домакините започнаха по-мотивирани мача и чрез Ангел Русев и Атанас Любенов опитаха да изненадат вратаря на гостите Ивайло Яначков. В 33-та минута капитанът на врачани Илия Илиев удари страничната греда при ювелирно изпълнение на пряк свободен удар. Минута по-късно домакините откриха резултата, след като Любенов се освободи от персоналния си пазач и с техничен удар опъна мрежата на врачани за 1:0. Гостите изравниха в 66-та мин., когато централният нападател на "Ботев" Андрей Атанасов беше изведен отляво, а ударът му покрай стража Василев намери очертанията на вратата зад него.

Домакините стигнаха до успеха в последните секунди на срещата, когато Ангелов подаде точно на Мастъргаков и той с плътен удар фиксира крайното 2:1. Така след 8-ата си контрола врачани вече имат в актива си по 3 победи и равенства, както и две загуби. Последната им контрола ще е след седмица - на 23 февруари, когато във Враца се очаква да бъде представена пролетната селекция на тима. Съперникът, срещу когото това ще стане обаче, още не е известен.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна