Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" загуби у дома от "Академик" Пловдив със 77:91

"Макар предимно с юноши в основния състав, "Видабаскет" изигра един от най-добрите си мачове през сезона"-
коментираха от ръководството на клуба срещата на нашите с "Академик" Пловдив от 10-я кръг на мъжката "А" група.

Гостите от "Академик" Пловдив влязоха в срещата с няколко заявени предимства пред нашите момчета от "Видабаскет": във възраст, опит, ръст, дължина на резервната скамейка. Остана ли доволен от победата в зала "Фестивална" старши треньорът на гостите Илия Хорозов:

"Доволен съм от победата, но не съм доволен от играта на моя отбор в определени моменти. Не може опитни играчи да допускат непредизвикани технически грешки и да позволяват на един много млад отбор да се връща в мача. Тази игра съм я играл много дълго и на много високо ниво. Така че за мен опитните играчи нямат право на такива грешки... А от резултата съм доволен, защото това за нас е поредна победа."

Силен мач направиха юношите на "Видабаскет" Емил Емилов и Теодор Николов, но все пак по-силно от личното удовлетволение бе огорчението, че отборът не постигана победа:

"Да, добре играх, но не победихме... Млад отбор сме. Вярвам, че ще се наложим. Но за сега това успяхме да направим. С времето ще докажем, че можем повече"-
признава Емил Емилов.

"Трябваше да победим. Колкото и добре да съм играл, в статистиката е записана загуба... Затова за мен не е важно колко добре съм играл, щом не постигнахме победа. Липсва ни опит. Млад отбор сме"- откровен е и Теодор Николов.

"Не мога да позволя нито на себе си, нито на момчетата да влизаме в мачове без настроение и без желание за победа. И противникът е с петима играчи на терена, и ние сме петима"- казва старши треньорът Николай Колев.

"Мисля, че не е далече денят, в който ще постигнем така желаната победа. Отборът на "Академик" е от по-висок клас. Аз вярвам в моите момчета. Те сега трупат опит. Надявам се скоро да постигнем достатъчно финансово спокойствие, че да може да поканим два-трима професионални състезатели. Видин заслужава това"-
казва старшията на "Видабаскет" и признава, че не му се иска да изостави своите играчи, които са се офирмили като състезатели и характери пред очите му. Затова е приел да носи всички грижи в клуба. Наложи се да го доказва на полувремето, когато свали сакото и се превърна в майстор...

След края на първото полувреме, завършило 35:45 в полза на "Академик", по време на загрявката между двете полувремена, Юлий Арабаджийски, който през миналия сезон игра като преотстъпен състезател във "Видабаскет", а сега е в състава на "Академик" Пловдив, направи атрактивна забивка и повреди единия ринг... Познавачи казват, че такъв инцидент по време на официална среща се случва за първи път във видинската зала "Фестивална". Благодарение на отборната бърза реакция на видинчани, които веднага намериха подходящи инструменти, кошът бе оправен и срещата доиграна.

През вторите 20 минути играта бе равностойна, с много атрактивни изпълнения и от двете страни. Ветеранът на видинчани Александър Михайлов вдигна залата с ефектна тройка, а Димитър Хорозов от гостите отвърна с няколко ефектни забивки.
 
В крайна сметка "Академик" заслужено спечели и вече е с актив от 15 точки- 5 победи и 5 загуби, а "Видабаскет" остава на последното 8 място с 1 победа и 9 загуби.

"И в тази среща, както и в целия шампионат на мъжката "А" група, поради безпаричие видинчани участват предимно с юноши. Старши треньорът Николай Колев развива и обиграва момчетата, които показаха днес, че по нищо не отстъпват на именития си съперник. Аплодисментите на публиката бяха достатъчна награда за усилията и трудностите, които преодолява отборът, за да оцелее и тази година"- коментираха от ръководството на клуба.
Фоторепортер: Светослав Цветанов.
По публикацията работи: Ваня Минева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна