Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още една протегната ръка към Еми!

Над 800 лева бяха събрани по време на благотворителна футболна среща в помощ на Емануела Ганева, ученичка от 12 "А" клас в ГПЧЕ "Йордан Радичков" във Видин. Еми страда от рядка форма на рак на езика и в момента се намира в клиника в Германия, където ще и се правят още изследвания. Инициативата е организирана от община Видин и съученици на Емануела, като лично средства е дарил и кметът на общината Герго Гергов.

"Разбирам, че в момент на икономическа криза е много трудно да се прави благотворителност, но всичко това е в името на една добра кауза, да помогнем на Еми" каза Гергов в присъствието на братовчетката на момичето Поликсения Горанова. Той добави, че подкрепя всяка инициатива свързана с набирането на средства за болното момиче и се надява в най-скоро време лекарите да зарадват семейството с добри новини.

Срещата на стадион "Бенковски" между отборите на местния ОФК "Бдин 1923" и сръбския "Хайдук Велко" завърши при резултат 0:1 в полза на гостите, а единственото попадение в мача реализира Сладжан Богданович още в 10-тата минута.

За лечението на Емануела направи дарение целият видински футболен тим. В акцията се включиха и много видинчани, дошли да покажат своята съпричастност. Треньорът на ОФК "Бдин-1923" Любен Любенов подари за Еми тениска с нейното име, както и календар с автографите на момчетата от отбора. Утре към благородната кауза се присъединява и местна неправителствена организация, която също ще дари средства.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна