Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юношите старша възраст на Монтана на финал в републиканското първенство по волейбол

Юношите старша възраст на Монтана се класираха за финалите на републиканското първенство по волейбол. В последния пети турнир във Велико Търново в пета "А" национална група, момчетата на треньора Ивайло Бодурски взеха две чисти победи с по 3:0 гейма над домакините от Царевец и Изгрев /Ябланица/. Така след 15 победи и един загубен мач юношите старша възраст на Монтана получиха единствената директна квота за финала.

"Класирането за тази възраст е историческо след 10 години отсъствие. Благодаря на момчета, че въпреки контузиите и отсъствието на основни фигури успяхме да стигнем до финала и то по такъв категоричен начин", коментира Ивайло Бодурски.

На второ и трето място са тимовете на Етрополе и Габрово, които продължават борбата за републиканското на допълнителни квалификации. Федерацията по волейбол раздели на два потока финалната фаза. Монтана попадна в група "А", като мачовете ще се играят в Добрич от 4 до 9 март. Там са отборите на Пирин Балканстрой /Разлог/, Виктория Волей /Пловдив/, Славия /София/, домакините от Добруджа 07 и още един тим от допълнителната квалификация.

"Ще ни бъде много трудно, защото съперниците са силни. Ще трябва да използвам момчета от 9 клас, а те ще трябва да играят срещу съперници от 12 клас. Ще се опитаме да измъкнем максималното от финалите", каза още Ивайло Бодурски.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени