Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпускат на "Ботев" 300 000 лева от бюджета на Враца

Общинският съвет ще отпусне 300 000 лева от бюджета на Враца за годишната издръжка на ПОФК "Ботев" - това предложи постоянната комисия за работа с младежта и спорта към местния парламент. Нейн шеф е Ангел Иванов, който е член на Управителния съвет на футболния клуб. Сумата ще бъде гласувана след дискусия за общинския бюджет на Враца в края на месеца, но не се очаква да срещне противници в залата. Част от съветниците във Враца обаче искат част от отпуснатата сума да отиде преференциално за детско-юношеската школа на клуба, а не да се изхарчи само за заплати и премии на представителния тим в "А" група.

Както е известно, "Ботев" има две гарнитури в елитните дивизии на България за подрастващи таланти - селекцията до 17 години, чийто треньор е Янислав Яков, и до 19 години с наставник Ивайло Димитров. Заради липсата на пари в края на миналата година феновете проведоха благотворителна акция за набирането на средства, с които да купят поне футболни топки за юношите на "Ботев".
През зимната пауза в касата на ПОФК "Ботев" влязоха около 300 000 лева от продажбата на вратаря Михаил Иванов в "Левски" и компенсацията за предсрочното погасяване на договора на нападателя Игнасио Лорес Варела, който отиде в ЦСКА.

Според кмета на Враца инж. Николай Иванов, който е и председател на Управителния съвет на клуба, сумата ще е достатъчна за обезпечаването на отбора до края на първенството в "А" футболна група. Иванов припомни, че в средата на 2012 година общинският съвет във Враца отпусна безлихвен заем на футболния клуб от 100 000 лева, чрез който тогавашните шефове Чавдар Атанасов и Пламен Николов трябваше да изчистят задълженията си и да предадат "Ботев" чист в ръцете на т.нар. италиански инвеститори. Заемът е бил погасен в срок до края на м.г., благодарение на икономиите в бюджета на Общинския съвет.
По публикацията работи: Жоро Александров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна