Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" и "Берое" спукаха топката за 0:0

„Ботев” не успя да спечели 3 точки при домакинството си срещу „Берое” в мач от 16-ия кръг на „А” футболна група. В края на мача, изброявайки головите възможности, наставникът на врачани Антони Здравков заяви, че е доволен от точката.

Срещата, която се игра пред около 2 500 зрители, започна с традиционен домакински натиск. Жайро и Найденов с глава стреляха покрай вратата на Иван Караджов в началните минути, а в 9-та мин. Румен Рангелов прехвърли вратаря на гостите, но топката облиза дясната греда.

 

Футболистът на "Ботев" Асен Чалъков, който в края на септември м.г. претърпя успешна операция от тумор на главата, подкрепи съотборниците си от трибуните

Постепенно „Берое” изравни играта и от средата на първото полувреме стана пълен господар на терена. В 23-та мин. гол на Еуженио беше отменен поради засада, а в 32-та и 37-та минути Дончо Атанасов пропусна да открие резултата. При първото положение Жайро изби от голлинията, а при второто – шутът на капитана на „Берое” мина покрай вратата. Секунди преди почивката реферът Георги Кабаков спря голова атака на Рангелов с измислена от тъч-рефера засада.

След почивката гостите продължиха да се чувстват доста уютно на стадион „Христо Ботев”. Вратарят на домакините Здравко Чавдаров пък направи невероятен дебют, спасявайки опасно нахлуване на Венци Христов в 64-та мин. и отбивайки с тяло силен шут на същия футболист в 85-та мин. В 87-та мин. пак Чавдаров парира топовен шут на Еуженио.

Врачани играха доста плахо през второто полувреме, като първият точен удар в очертанията на Караджов беше отчен чак в 80-та мин. и беше дело на резервата Павел Петков. В 81-та мин. пък Савич не отклони топката след центиране от ъглов удар в мрежата зад гърба на старозагорския вратар.

СТАТИСТИКА:
БОТЕВ: Чавдаров, Куанг, Савич, Жайро, Найденов /73 Маринов/, Христов, Велев /55 Висенте/, Илиев /к/, Якимов, Коконов /66 Петков/, Рангелов.
БЕРОЕ: Караджов, Илиев, Стойчев, Зафиров, Крумов, Елиаш, Лоузейро, Еуженио, Атанасов /90+1 Горанов/, Андонов /90+2 Джоман/, Христов.
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Найденов, Христов, Велев, Петков, Рангелов /Ботев/; Илиев, Андонов /Берое/.
СТАДИОН: „Христо Ботев” /Враца/ - 2 500 зрители
ГЛАВЕН СЪДИЯ: Георги Кабаков /Пловдив/.

Антони Здравков, ст.-треньор на „Ботев”:

Не съм доволен от представянето ни в този мач, но с оглед на головите ситуации в него, съм удовлетворен, че взехме 1 точка. В атака не направихме нищо – сътворихме само една опасност за противника. Имахме само десен фланг, отляво – не направихме нищо. По-важното е, че не допуснахме гол, което ни помогна да спечелим нещо в срещата.
Нямам обяснение защо футболистите ми бяха толкова стреснати от противника. Иначе „Берое” игра според очакванията ми.

Петър Хубчев, ст.-треньор на „Берое”:

Получи се здрав, мъжки мач. Но това едва ли е изненадало публиката във Враца, където такива мачове обикновено се получават. Моят отбор се справи перфектно с поставените задачи, но не успя да направи най-важното във футбола – да отбележи гол. Съжалявам, че не спечелихме, но съм удовлетворен от точката, която взехме срещу корав противник като „Ботев”

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна