Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборът на математическата гимназия победител в осмомартенския футболен турнир

Отборът на Природо-математическата гимназия "Екзарх Антим І" спечели 5-ото издание на традиционния осмомартенски турнир по футбол за девойки във Видин. Във финала момичетата на математическата гимназия се наложиха над отбора на Професионалната гимназия по облекло и хранене "Михалаки Георгиев" с 4:0.

Отборите награди Борислава Борисова, зам. кмет на Община Видин. В края на турнира бяха връчени и индивидуални отличия:

Най-добър защитник е Ваня Неделчева от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", най-техничен състезател - Евелина Ангелова от СОУ "Любен Каравелов", най-полезен състезател - Моника Благоева от ПГОХ "Милахаки Георгиев", голмайстор на турнира стана Вивиан Данчева от ПМГ "Екзарх Антим І". Беше връчена и специална награда за Мис на турнира - това е Христина Симеонова от отбора на шампионките. Илиян Ангелов бе определен за най-добър треньор.

В крайното класиране на 8 място се нареди ГПЧЕ "Йордан Радичков", на 7 е отборът на ПТГ "Васил Левски", 6-и ОУ "Епископ Софроний Врачански", 5-и СОУ "Св. св. Кирил и Методий", 4-ти - СОУ "Любен Каравелов", ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" са на 3-то място.

Всички отбори получиха футболни топки, осигурени от БФС, торти от фенклуба на ЦСКА, както и грамоти и купи от Община Видин.

"Това е най-масовият турнир досега. Радостното е, че трите отбора, които дебютират, се представиха много добре", каза за РАДИО ВИДИН председателят на Областния съвет на БФС-Видин Иво Марков. 

"Някои от момичетата са много добри, трудно беше да се вкарат толкова голове, но с тренировки всичко става"- каза и Вивиан Данчева, която е част от националния девически отбор на България. Тя бе и най-добрият реализатор на турнира.
По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени