Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Джамбазки, преди мача със Славия: "Нямаме право на грешки"

На живот и смърт е мача на Монтана със Славия. Издънката в Сливен срещу Етър /Велико Търново/ в предишния кръг наля допълнително напрежение в състава на монтанци. Така борбата на Монтана за оцеляване в елитната "А" група се задълбочи. Старши треньорът Атанас Джамбазки има нелеката задача да вдигне отбора и да намери верния "код", за да бие бившия си тим. Проблемите, обаче, продължават да го преследват- бразилският полузащитник Тиаго Мирасема със сигурност отпадна за мача, заради разтежение.

"Разчитахме много на Мирасема, но травмата от лагера в Турция се оказа по-сериозна", коментира Джамбазки.

До последно няма яснота дали нападателите Венци Иванов и Фарес Брахими, както и халфът Йордан Тодоров – Паро, които не тренираха пълноценно през седмицата, ще бъдат включени в групата. Заради наказание, мачът пропускат централните защитници Мартин Ковачев и Милен Лахчев. При това положение двойка бранители ще бъдат Мартин Сечков и Иван Михов.

"Ще липсват основни фигури в игровата ни схема, но затова сме 24-ма, и тези които започнат, трябва да оправдаят доверието. Дано са си взели поука от мача с Етър. Липсата на точки ни притеснява, но трябва да се оттървем от напрежението. Трябва максимална концентрация и мобилизация до краен предел. Трябва да повярваме в себе си. Излизаме срещу отбор с опитни футболисти, но нямаме право на грешки. До края на първенството от всеки мач трябва да измъкнем максималното, като точки", каза още наставникът на Монтана. Специалистът призова феновете за пълна подкрепа срещу Славия.

Стефан Спасов, по-известен във футболните среди с прозвището "Пастата", ще свири мача Монтана – Славия. Двубоят е утре- 9 март, от 15.30 часа на стадион "Огоста". Ще му помагат Георги Тодоров и Павлин Михайлов. Четвърти арбитър е Георги Давидов.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна