Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дванадесета загуба за "Видабаскет" в предпоследния мач за сезона

Отборът на "Видабаскет" загуби гостуването си в Троян на "Чавдар" със 78-93 в предпоследния кръг от мъжката "А" група за сезон 2012/13. Вече е сигурно, че тимът ще завърши последен в класирането след като до момента има победа и 12 загуби.

Победата за "Чавдар" дойде след много силна трета четвърт. На почивката гостите имаха малка преднина, но категорично второ полувреме за "троянци" им донесе успеха с разлика.

"Троянци" спечелиха борбата под коша с 43-31 и имаха по-добър процент общо от игра – 53% срещу 41% на "Видабаскет". Освен това баскетболистите на "Чавдар" си подадоха повече асистенции, отнеха повече топки и предизвикаха повече технически грешки на съперника.

За "Видабаскет" Теодор Николов бе най-резултатен с 23 точки, Теодор Киров добави 17, а Тодор Колев 16 точки, но последния направи и 13 технически грешки.

Петима баскетболисти на победителите завършиха с двуцифрен актив, като най-резултатни с по 17 точки бяха Петър Лалев и Николай Маринов (7 асистенции, 6 борби). По 16 точки и 6 борби добавиха Радослав Кочев и Ценко Наков.

В последният 14 кръг на 17 март в зала "Фестивална" във Видин "Видабаскет" посреща "Тракийски университет". Началото е от 17 часа.
По публикацията работи: Eкип КЛУБ СПОРТ

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна