Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Видин стартира Ученическата баскетболна лига при юношите 8-10 клас

На 14 и 15 март 2013 година във видинската спортна зала "Фестивална" ще се играят мачовете от Ученическата баскетболна лига при юношите 8-10 клас.

Заявка за участие в първенството са дали пет ученически отбора: от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий"; СОУ "Цар Симеон Велики"; ПГ "Проф. д-р Асен Златаров"; ПМГ "Екзарх Антим І" и ГПЧЕ "Йордан Радичков". Организатори на първенството са Община Видин, РИО Видин, ученически спортен клуб "Шампион" и БК "Видабаскет".

Призьорите ще получат купи и грамоти от Община Видин, а УСК "Шампион" ще осигури допълнителни награди за индивидуалните отличия: най-полезен състезател, реализатор №1, най-добър борец, защитник и подавач. Медиен партньор на състезанията е РАДИО ВИДИН.

Техническата конференция за преглед на документацията и теглене на жребия за разпределение на отборите в групите се проведе на 14 март, от 10.00 часа, в заседателната зала на спортния обект. Веднага след това- от 10.30 часа, стартира и първата среща от първия турнирен ден.

Организаторите напомнят: Важно условие тази година е, че в състава на един ученически отбор до участие в игрите се допускат само двама състезатели, които са картотекирани от професионални или аматьорски клубове в Българската федерация по баскетбол.

Според жребия в група "А" попаднаха отборите на СОУ "Цар Симеон Велики" и ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", а във втората група- "Б" са ГПЧЕ "Йордан Радичков", ПМГ "Екзарх Антим І" и СОУ "Св. Св. Кирил и Методий".

Отборът на ГПЧЕ "Йордан Радичков" стартира с победа- възпитаниците на Олег Панчев се наложиха убедително над момчетата от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" с 67:13 точки.

Във втората среща от програмата на група "Б" тимът на ГПЧЕ излиза срещу ПМГ "Екзарх Антим І". Двубоят в зала "Фестивална", който ще определи първенеца в групата, ще започне от 13.30 часа.

Програма от 14 март 2013 година:
ГПЧЕ "Йордан Радичков" - СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" 67:13
СОУ "Цар Симеон Велики" - ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" 79:56 
ПМГ "Екзарх Антим І" - СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" 96:26
ГПЧЕ "Йордан Радичков" - ПМГ "Екзарх Антим І" 85:67

Програма за 15 март 2013 година:
10.30 часа - полуфинал СОУ "Цар Симеон Велики" - ПМГ "Екзарх Антим І"
11.30 часа - полуфинал ГПЧЕ "Йордан Радичков" - ПГ "Проф. д-р Асен Златаров"
12.30 часа - среща за 3-4 място
17.30 часа - финал
18.30 часа - награждаване
По публикацията работи: Екип НОВИНИ
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна