Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антони Здравков: "Не искаме да губим точки в събота"

Съботният мач между врачанския "Ботев" и софийския "Локомотив" е възможност за няколко футболисти да се докажат. Бранимир Костадинов, който скъса с врачани, вече е при "железничарите", а доскорошният локомотивец Васил Велев подписа договор с "Ботев". В кариерата си и наставникът на врачани Антони Здравков има доста срещи с екипа на "Локо"-то, но това не значи, че той ще има сантименти към клуба от квартал "Надежда". Очакванията му за мача са, че врачани ги чака трудно изпитание:

"Очаква ни мнтого тежък мач, както нас, така и "Локомотив" /София/.Мачът е особен и за двата отбора, защото нито един от противниците няма да иска да загуби. Надявам се съдийството в този кръг да бъде на ниво. Искрено се надявам това, което се случи с нас в Гоце Делчев, да не се случва на нито един отбор!", заяви Здравков.

Въпреки големият залог, треньорът на врачани не смята, че срещата ще е като Рубикон за отбора му:

"Не бих казал, че е Рубикон, но е важен, тъй като са важни трите точки от него. Сезонът е едва в началото, затова е трудно да се говори за победа на всяка цена, но успехът е важен за нас и ако спечелим този мач, въздухът ще ни стане доста по-приятен. Ако някой мисли, че отборът на „Локомотив” ще е уморен, тъй като в сряда е играл за купата, това е нереално. Мачът е твърде рано, за да очакваме някаква умора у противника. Ако срещата им с ЦСКА беше сед месец - тогава можеше да се предположи натрупването на умора, но сега - не вярвам. Противникът разполага с 24-25 футболисти, затовяа мисля, че те ще са готови да изиграят силно и гостуването си във Враца."

 

Мачът между "Ботев" и "Локомотив" изправя старите приятели Антони Здравков и Емил Велев един срещу друг. През есента Кокала, както и досега феновете на "Левски" наричат Велев, едва не загуби поста си на наставник на пловдивския "Локомотив" след минимална загуба с 0:1 във Враца. Това беше първият успех на Антони Здравков след завръщането му начело на тима, което беше предизвикано от петте поредни загуби на врачани от началото на първенството. Загубата докара изследвания с полиграф при "смърфовете", а Велев все пак беше сменен след още няколко кръга.
Преди съботния мач при Здравков ситуацията е ясна:

"В България всички отбори си знаем възможностите и няма с какво толкова да се изненадаме. Аз познавам Емил Велев прекрасно. Сигурно се знаем от 40 години. От деца сме израснали заедно, така че съм наясно, че нито аз мога да го изненадам с нещо, нито той мене."

"А" футболна група, срещи - 18 кръг:

Днес от 17 часа: Черноморец - Ботев (Пловдив)

Утре от 15 часа: Локомотив (Пловдив) - ЦСКА

15.30 часа: Славия - Черно море, Ботев (Враца) - Локомотив (София), Етър - Берое, Лудогорец - Пирин (Гоце Делчев)

Неделя, 14 часа: Миньор (Перник) -Литекс

18 часа: Левски - Монтана

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна