Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фенове питат: "Съдиите ли ще решават кои отбори да отпаднат от елита?"

"Изпращат приятел на Гигов на мача във Враца!"- коментират футболните запалянковци от Враца преди съботното домакинство на любимците им срещу "Локомотив" София. Двубоят от програмата на 18-ия кръг на "А" група е от 15.30 часа на стадион "Христо Ботев" и ще бъде ръководен от рефера Стефан Спасов. Така съдийската комисия при БФС сбъдна най-мрачните кошмари на врачанските фенове. Пернишкият рефер, чието прозвище е Пастата, е приближен до президента на "железничарите" Николай Гигов, което поставя под съмнение отсъжданията му на терена, твърдят запалянковци от Враца.

Решението на съдийската комисия е на път да заложи нова бомба в родния шампионат, след като в сряда футболната общественост настръхна при явното ощетяване на "Литекс" при гостуването му в София на "Левски" в мач за Купата. Рефер на скандалния двубой бе Ахмед Ахмед, който няма да свири повече мачове до края на шампионата. Последният скандал, свързан с Пастата, гръмна преди няколко месеца, когато ТV7 пусна видеоклип от ресторант "Сръбска скара" в Разград, в който Спасов и помощницитге му вдигат наздравици с шефа на футболните скаути на местния "Лудогорец" Пламен Гетов. "Вечеринката" се е провела часове след скандалното съдийство на Пастата в мач срещу "Черноморец", спечелен от бъдещите шампиони с 3:1.

Назначението на Стефан Спасов за рефер на мача във Враца идва по-малко от седмица след като друг рефер- Радослав Станев- направи всичко възможно "Ботев" да загуби гостуването в Гоце Делчев, твърдят феновете. По-опитните от тях питат дали е вярно, че тази година съдийската комисия ще определи кои отбори да изпаднат от "А" група? По този повод спортният директор на врачани Валентин Станчев коментира съдийското назначение на съботния мач и реакцията на феновете на "Ботев". Началникът заяви, че: "Уважава мнението на запалянковците и цени позицията, която те са заели в навечерието на срещата."

В същото време Станчев допълни, че е наясно с възможностите и уменията на съдията Спасов, който "може много добре да ръководи футболни срещи и не се съмнява в коректните му отсъждания в бъдещата среща". А по повод съдийството на Радослав Станев в Гоце Делчев, спортният директор допълни: "факт е, че бяхме ощетени, но този мач вече е в миналото. Надявам се, че съдийската комисия ще оцени представянето на рефера в този мач".
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна