Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успехи за ските в Берковица

Изминалата седмица бе изключително успешна за клуба по ски „Ком - Берковица” - и то в най-престижната група, при мъжете.

 

От 15 до 19 март в Габрово, в местността Узана, се проведе шампионатът за мъже и жени. Берковчани се завърнаха с 5 медала. Два са златните - на Богомил Костадинов и Мирослав Каменов, които станаха първи в отборния спринт с резултат 31.55.2. Миро направи уникално представяне и освен златото си тръгна с още три медала в различните стартове - два сребърни и един бронзов.

По-малко от секунда раздели от медал и двете берковски представителки Ксения Иванова и Даниела Велкова. В отборния спринт те се класираха на четвърто място, като резултатите бяха определени при гъста мъгла и фотофиниш - съдиите отсъдиха в полза на домакините.

Като част от равносметката от състезанието са още две пети, едно шесто и две седми места.

Добре се развива сезонът и за по-малките възрастови групи. На състезанието в Боровец за деца и юноши състезателите се завърнаха в града под Ком с шест медала и отборно второ място.

"Във финансово отношение това е най-тежкият ни сезон" - с болка споделя треньорът на клуба Парашкев Костадинов. "Участвахме в 5 състезания до сега, а предоставената субсидията на общината до сега е само 2000 лева. Даваме свои средства, взимаме пари на заем, намаляваме отборите за състезания. Така не се прави голям спорт."

По публикацията работи: Петя Генова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна