Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Враца заминава за Испания

Кметът на Враца инж. Николай Иванов, който е и председател на управителния съвет на ПОФК "Ботев", заминава в четвъртък за испанския град Кадис. Целта на визитата е сключване на споразумение за сътрудничество между "Ботев" и втородивизионния клуб "Кадис". Пътуването до Пиринеите е връщане на визитата, която испанците осъществиха преди 2 седмици във Враца, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

В делегацията, освен кмета Николай Иванов, са включени още Валентин Станчев, спортно-технически директор и Юлиян Петров, който отговаря за финансовите и търговски въпроси на клуба. Врачани остават в Испания до понеделник, 1 април.

"Финансовата група, която управлява футболния клуб "Кадис", участва и в управлението на футболни клубове на по-високо ниво, затова в програмата на посещението са включени среща с ръководството на "Валенсия" и посещение на спортната база и школата на "Леванте". От събота до понеделник ще бъдем на посещение в град Кадис, където ще се запознаем с управлението на футболния клуб, ще разгледаме техните спортни бази и ще подпишем споразумение за сътрудничество. Споразумението ще включва обмени на методики и практики на управление, финансиране и спортно-техническа работа на детските и юношеските школи и представителния тим, и разбира се - на футболисти"- обяви инж. Николай Иванов.

По линията на този обмен се очаква още в следващия сезон, след селекция, отборът на "Ботев" - Враца да бъде подсилен с футболисти от този регион на Испания.
По публикацията работи: Жоро Александров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени