Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студът не спря игрите във Видин

Волейболният тим на ГПЧЕ "Йордан Радичков" Видин стана областен първенец на Видинска област при юношите 11-12 клас. Днес в спортна зала "Фестивална" на турнир от втория етап на ученическите игри за учебната 2012-2013 година възпитаниците на Олег Панчев победиха с 3:1 гейма връстниците си от СОУ "Васил Левски" Кула.

Въпреки указанията на Людмил Михайлов момчетата от Кула загубиха мача

Успехът праща отбора на ГПЧЕ "Йордан Радичков" за участие в следващия зонален етап на игрите, който ще се проведе на 28 март във видинската спортна зала. Ден преди това- на 27 март- отново във Видин, ще се проведе зоната за девойките от същата възраст 11-12 клас. Организатори на състезанието са ученически спортен клуб "Шампион" и Волейболен клуб "Бдин-Вида".

Снимка: Росен Ракаджиев 
Областните първенци на Видин:
Божидар Евдокимов, Антонио Ангелов, Илиян Нонов, Кристиян Станков, Цветозар Николов, Филип Илински, Иван Цанков, Георги Андреев и Огнян Огнянов. Водач на отбора - Олег Панчев.

По право момичетата на СОУ "Цар Симеон Велики", възрастова група 5-7 клас, се класират за зоналните игри. Първенците при девойките 8-10 клас пък ще станат ясни тази сряда.

На стадион "Бенковски" и на помощното игрище се изиграха общо 5 срещи от общинския етап от ученическите игри по футбол. Във възрастовата група 5-7 клас напред продължава отборът на СОУ "Любен Каравелов", който се наложи над тима от ОУ "Иван Вазов" с 11:0.

Въпреки че момчетата от ОУ "Иван Вазов" от Видин загубиха от връстниците си от СОУ "Любен Каравелов" с 11:0 , те всяка година участват на този етап от игрите.

"Целта ни е да има масовост в този спорт. Обхващаме всички възрастови групи в училището, но липсата на материална база не ни дава възможност да разгърнем потенциала си. Винаги, когато играем на голямо игрище, се оказваме изненадани, а и днес е много студено, имаме болни деца, които не можаха да вземат участие в турнира", каза за РАДИО ВИДИН треньорът и ръководител на групата от ОУ "Иван Вазов" от Видин, учителят Летко Йорданов.

Напред в надпреварата продължават и отборите на СОУ "П. Р. Славейков" и СОУ "Цар Симеон Велики", които се наложиха над ОУ Отец Паисий" и ОУ "Софроний Врачански" с 4:0 и 5:0.

Изиграха се и две срещи от полуфиналната фаза във възрастовата група 11-12 клас. Момчетата от СОУ "Цар Симеон Велики" се класираха на финала, след като се наложиха с класическото 3:0 над "ПГ "Проф. д-р Асен Златаров". Преди минути в другия полуфинал ПМГ "Екзарх Антим I" се наложи с 4:1 над Професионална техническа гимназия "Васил Левски" и също отива на финал.

"Програмата е доста натоварена, благодаря на момчетата, че стоят мъжки на терена и въпреки студеното време имат желание за футбол. Утре би трябвало да се състоят двата полуфинала във възрастовата група момчета 8-10 клас, но всичко зависи от времето", каза председателят на Областния съвет на БФС във Видин Иво Марков.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна