Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПМГ "Екзарх Антим І" с четвърта титла в Лигата

Тимът ПМГ "Екзарх Антим І" отново стана шампион при юношите 11-12 клас в осмото изание на Ученическата баскетболна лига във Видин. Възпитаниците на Илиян Ангелов заслужено триумфираха за четвърта поредна година, след като спечелиха всички мачове в Лигата срещу връстниците си от СОУ "Цар Симеон Велики", ГПЧЕ "Йордан Радичков" и ПГ "Проф. д-р Асен Златаров".
 
Дванадесетокласниците Валентин Николов и Емил Емилов от златното баскетболно поколение на природоматематиците на 10 април ще изведат тима на "зелените" на зоната във Враца за постигане на голямата цел- класиране за финалите на игрите.

Много интересна направи Лигата новата система- да се играе в една група "всеки срещу всеки" и на база постигнатите резултати да се оформи крайното класиране. След изиграните срещи три отбора завършиха с по 1 победа и 2 загуби. Определящи за класирането бяха резултатите от срещите между трите тима.
 
От "тройната въртележка" с най-добри показатели (вкарани и получени точки) излезе отборът на ГПЧЕ "Йордан Радичков", който оглави второто място в лигата. Трети станаха юношите на ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", а четвъртото място остана за възпитаниците на Румен Груев от СОУ "Цар Симеон Велики". "Царистите" обаче са най-младия и перспективен тим на Лигата- без нито един дванадесетокласник!, и със сигурност през следващата година ще са основните претенденти за трофея. Отборите бяха наградени с купи и грамоти, подсигурени от Община Видин.

Индивидуални призове и допълнителни награди ще раздаде медийният партньор на Лигата от последните години- РАДИО ВИДИН. На церемония в медията, след пролетната ученическа ваканция, директорът Огнян Първулов ще връчи отличията във възрастовите групи 8-10 и 11-12 клас, с което официално ще бъде закрито 8-то издание на Ученическата баскетболна лига във Видин.

Всички резултати от лигата при юношите 11-12 клас:
ГПЧЕ "Йордан Радичков" - ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" 64:67
ПМГ "Екзарх Антим І" - СОУ "Цар Симеон Велики" 109:81
ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" - СОУ "Цар Симеон Велики" 65:71
ПМГ "Екзарх Антим І" - ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" 81:66
СОУ "Цар Симеон Велики" - ГПЧЕ "Йордан Радичков" 63:91
ГПЧЕ "Йордан Радичков" - ПМГ "Екзарх Антим І” 87:97

Крайно класиране:
1.ПМГ "Екзарх Антим І"
2.ГПЧЕ "Йордан Радичков"
3.ПГ "Проф. д-р Асен Златаров"
4.СОУ "Цар Симеон Велики"
По публикацията работи: Росен Ракаджиев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна