Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Домакините от Враца спечелиха регионалното състезание по волейбол

Враца се класира за финалите по волейбол за момичета до 15 години, след като през почивните дни спечели регионалната надпревара в тази възраст. Срещите от шампионата се проведоха в спортната зала на природо-математическата гимназия "Акад. Иван Ценов" в града под Околчица. В надпреварата се включиха отбори от Луковит, Плевен Севлиево, Велико Търново, Видин и Враца, а финалистите в турнира бяха излъчени след срещи в две предварителни групи.

Домакините се справиха леко с Луковит, побеждавайки с 3:1 гейма, а след това преминаха и с 3:0 през връстничките си от Плевен. В полуфинала възпитаничките на треньорката Аглая Йорданова прегазиха Велико Търново с 3:0 части.

 

Видинските волейболистки останаха на второ място

В другата група Видин преодоля с по 3:0 гейма Севлиево и Велико Търново, а на полуфинала се справиха и с плевенчанки след 3:1 части. Във финалния сблъсък тимът от Видин обаче беше прегазен от домакините с 3:0 гейма – в отделните части резултатът беше 25:14, 25:19 и 25:9 точки, което осигури виза за финалите на отбора от Враца. В двубой за трето място Плевен победи Велико Търново с 3:0, със същия резултат Луковит се справи със Севлиево за петото място.

 

 

В състава на шампионките играха: Михаела Борисова, Йоана Вутова, Беатрис Николова, Паулина Цветкова, Моника Цветкова, Борислава Борисова, Женя Василева, Деница Каменова, Вива Димитрова, Катрин Конова, Рени Костова и Стефани Костова. Треньор на отбора е Аглая Йорданова.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна