Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана записа победа над Берое и поведе с 1:0

Монтана поведе с 1:0 на "Берое" /Стара Загора/ в ¼ финалните плейофи по баскетбол при жените. В зала "Младост" възпитаничките на треньора Славко Димитров се наложиха с 64:59 точки над старозагорчанки. В тази фаза се играе до две победи от три мача.

Домакинките тръгнаха уверено и след 3 минути игра поведоха с 11:4. Берое вкара 5:0 и сведе авансът до две точки. Последва нова силна серия от страна на Монтана. При 17:16 точки в 8-та минута състезателката на домакинките Олена Самбурска напусна играта. При едно нарушение украинката падна лошо върху китката на лявата ръка, но болките продължиха и тя напусна. Това позволи на Берое да изравни и да поведе с тройка на Гергана Колева – 22:21.

На почивката Монтана имаше малък аванс от 4 точки – 35:31. И след подновяването на играта двата отбора допуснаха доста брак в атаките и вкарваха малко точки. Баскетболистките на Берое намаляваха разликата до 2 точки, но в крайна сметка загубиха в зала "Младост".

Милена Томова бе най-резултатна за Монтана с 19 точки, а Радмила Нешева добави 15. За Берое Галина Георгиева завърши с 16 точки. Рентгеновата снимка показа, че няма счупване на костта на ръката на Олена Самбурска.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна