Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оптимизъм сред врачани преди мача с ЦСКА

Старши-треньорът на "Ботев" Антони Здравков вярва в успеха над ЦСКА
, който неговите възпитаници могат да постигнат. Двубоят от 20-ия кръг на "А" футболна група е от 15 часа в събота-6 април, на градския стадион във Враца.

"Готовността на отбора е такава, каквато трябва да бъде преди всеки един мач, не само когато играем с ЦСКА. Надявам се всички да се раздадат максимално, за да се поздравим с успех. Не мога да кажа предварително, но искам да спечелим 3 точки!"- каза наставникът на врачани, като беше категоричен, че познава играта на противника.
Със сигурност извън групата за мача остават контузеният халф Светослав Валериев и възстановяващият се от операция Павел Петков. Аут е и третият вратар Ивайло Яначков. Наказание вади от състава централният защитник Жайро Родригес, а Росен Ванков, който вече е възстановен от травма и тренира от 2-3 дни, все още не е навлязъл в оптимална форма и ще гледа мача от трибуните.

Треньорът на "Ботев" заяви още, че отпадането на противника за купата ще го мотивира допълнително да излезе още по-концентриран за победа във Враца. Здравков заяви, че няма да взема специални мерки към Лорес Варела, който през есента играеше със зеления екип, а сега е при червените. 2 дни преди последното домакинство на врачани - срещу "Локомотив" /София/, Здравков прогнозира, че съдийската комисия ще изпрати във Враца за рефер Стефан Спасов-Пастата и позна. Този път треньорът не пожела да прогнозира кой съдия ще получи наряд.

Треньорът на вратарите в "Ботев" Илия Вълов, който е и член на Управителния съвет на врачанския клуб, заяви, че очаква 3 точки за "Ботев".

"Моята кариера е започнала във Враца и не разбирам защо повечето медии забравят, че ЦСКА не е родният ми клуб! Да, бил съм част от ЦСКА, но сега за мен има само един клуб - "Ботев" и аз защитавам интересите му. Смятам, че въпреки фаворизирането на противника, ЦСКА не е фаворит в съботния мач и очаквам 3 точки в актива на "Ботев", заяви на пресконференция легендарният вратар, който с "армейците" стигна до полуфинал в турнира за КНК през 1989 г.

На въпрос какво очаква от вратаря на "Ботев" в конкретната среща, Вълов допълни, че не може да се оплаква от хората, които тренира: "Имаме много добри вратари в "Ботев", което не е новина, защото Враца има дългогодишна школа в това направление. Разполагаме с две класни момчета - Здравко Чавдаров и Христо Митов, тъй като Ивайло Яначков се контузи нелепо и е извън строя. Очаквам отборът в този мач да помогне на вратаря да се справи и вратарят да върне усилията на съотборниците си", допълни треньорът на вратарите в "Ботев". Той призова публиката да изпълни трибуните, за да се превърне в 12-ия играч на домакините.
 
Поне 150 униформени служители на МВР от Враца и региона ще охраняват домакинството на местния "Ботев" срещу ЦСКА. От съображения за сигурност ченгетата ще направят допълнителни КПП-та, през които ще преминават желаещите да влязат на стадион "Христо Ботев". Коли без пропуски пък няма да се допускат до зоната за сигурност, която е обособена с оградата на спортния комплекс "Христо Ботев". От полицията предупредиха, че са взели всички мерки да не допуснат сблъсъци между агитката на гостуващия тим и на домакините. Очаква се входовете на стадион "Христо Ботев" да бъдат отворени най-късно в 12.30 в събота и да бъдат затворени преди първия съдийски сигнал, който е в 15 часа. Предварителна продажба на билети от по 4 лева беше пусната още в четвъртък.
"Ще подкрепя отбора с всички позволени от закона средства. Ще има интересни неща на трибуните, но няма да ги издавам, за да са приятна изненада за мача. Не вярвам да се стигне до сблъсъци между двете агитки - ние и досега не сме създали никакъв проблем с нито една агитка. Очаквам провокации от гостите, очаквам да запеят тяхната песен, да ни обиждат, че сме селяни, но нека погледнат първо корените на своите семейства и тогава да имат подобни скандирания.
Няма да има специаялно отношение към Игнасио Лорес Варела, който мързелуваше, докато играеше със зеления екип. Сега го гледам, че се раздава - желая му късмет"-
каза тарторът на врачанската агитка Георги Даскалов.

Спортният директор на врачани Валентин Станчев пък обяви, че в събота на стадион "Христо Ботев" се очакват поне 10 000 зрители, тъй като интересът към мача е огромен. До късния следобед вчера от Централния фенклуб на "армейците" не бяха влезли във връзка с домакините, за да искат билети за организираните от София запалянковци на червените.

"Няма да поставяме ограничения пред феновете на противника, нека заповядат във Враца!", заяви Валентин Станчев.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна