Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Враца Николай Иванов: "Не заслужавахме да паднем от ЦСКА"

500 привърженици на врачанския "Ботев" аплодраха любимците си по време на възстановителната тренировка вчера следобед. Заниманието се проведе 24 часа след загубата от ЦСКА с 3:4. Въпреки че по това време над Враца се изля порой, феновете изразиха своята благодарност към играчите за достойната игра срещу червените.

Спортният директор на клуба Валентин Станчев коментира ситуацията:

"Въпреки добрата игра, момчетата са смазани психически от незаслужената загуба от ЦСКА. Основната грижа на нас като ръководство и на треньорите е, да възстановим момчетатапреди тежкото гостуване на "Локомотив" Пловдив в сряда. Въпреки това вярвам във футболистите на "Ботев", заяви Станчев. Той показа десетки факсове, получени в централата на врачанския клуб, в които се изразява благодарност към отбора за мъжката игра срещу "армейците". Спортният шеф допълни, че и на имейлите на клуба е пълно с поздравления към играчи и треньори за отпора, даден на червения гранд.

Кметът на Враца Николай Иванов, който е и председател на управителния съвет на ПОФК "Ботев", също коментира драмата срещу "армейците" в събота: "Не заслужавахме да загубим. Играхме добре. Момчетата се хвърлиха с голямо желание. В определени моменти нямахме и малко късмет. Това, което направи съдията, нямам думи, за да го коментирам. При едната ситуация жълт картон, при другата идентична - червен. Към края пък тръгна да прави компромиси, когато всичко беше решено. Заслужавахме да спечелим едната точка, която щеше да бъде безценна за нашия отбор. Имаме много време до края и ако играем така, мисля, че имаме големи шансове да се спасим от изпадане. И да подаваме контестация срещу съдийството, това с нищо не може да помогне на отбора ни, загубата си е загуба".

Всички резултати от кръга:

Ботев (Враца)  - ЦСКА  3 : 4
Славия - Пирин (Гоце Делчев)  2 : 0
Етър - Локомотив (София)  2 : 2
Миньор (Перник) - Локомотив (Пловдив)  1 : 1
Ботев (Пловдив) - Черно море 3 : 1
Черноморец - Монтана 1 : 0
Левски - Берое 2 : 0
Лудогорец - Литекс  0 : 0

Класиране:

01. Лудогорец 47
02. Левски 45
03. ЦСКА 41
04. Ботев Пд  41
05. Литекс 40
06. Локомотив Пд 32
07. Черноморец Бс 30
08. Славия 26
09. Пирин ГД 23
10. Берое 22
11. Локомотив Сф 17
12. Ботев Враца 17
13. Черно море 17
14. Миньор Пк 16
15. Етър 1924 16
16. Монтана 13

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна