Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победа и загуба за видинските боксьори в първия ден на Държавното първенство в Пловдив

Пловдив е домакин на поредното състезание от Държавния спортен календар по бокс. Този път си дават среща учениците от боксовите клубове в страната в надпреварата от Първия кръг на Държавното лично-отборно първенство, което същевременно ще излъчи и носителя на Купа "България". Участват 167 боксьори от 41 боксови клуба в 21 категории. Въпреки трудностите, трима състезатели на боксов клуб "Бдин" Видин - Владислав Емилов (кат. 38,5 кг), Александър Милков (кат. 40 кг.) и Преслав Бранков (кат. 44,5 кг.) се включиха в състезанието. 

"В първия ден на първенството Владислав Емилов загуби с 12 на 3 точки от физически по-мощния си противник от "Левски" София Борислав Иванов. Другият ни представител обаче - Александър Милков отказа още в първия рунд Джесур Гюнай от "Арда" Кърджали и се класира за четвъртфиналите", обясни ст. треньорът на СК "Бдин" Видин Кирил Бушев.

Днес на ринга в Пловдив ще се проведат нови 45 срещи.

В мач за влизане в полуфиналите Александър Милков ще срещне Любомир Младенов от "Светкавица" Търговище, а Преслав Бранков ще боксира срещу Атанас Йорданов от Добрич.

Първенството ще приключи на 13 април.

По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна