Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бронзов медал за СК "Бдин" Видин от Държавното лично-отборно първенство по бокс

Пловдив е домакин на Първия кръг на Държавното лично-отборно първенство по бокс за ученици, което същевременно ще излъчи и носителя на Купа "България". В състезанието участват 167 боксьори от 41 боксови клуба. Видинският спортен клуб по бокс "Бдин" участва с трима състезатели - Владислав Емилов, Александър Милков и Преслав Бранков, водени от старши треньора Кирил Бушев.

Най-добре се представи дебютантът Александър Милков (кат. 40 кг.), който спечели бронзов медал. На ринга в Пловдив Алекс записа две отлични победи - над Джесур Гюнай от "Арда" Кърджали, когото отказа още в първия рунд и над Любомир Младенов от "Светкавица" Търговище, когото победи с 13 на 8 точки във втория кръг, с което си осигури участие в полуфиналите и бронзов медал. В битката за влизане в полуфинала обаче Александър Милков получи неприятна контузия на лявата ръка. Това предреши и мача му с Гюндуан Демир от Добрич - загуба с 1 на 8.

Въпреки малшанса видинският отбор остави добри впечатление, натрупа полезен опит и самочуствие, които гарантират още по-добро представяне в шампионатите от държавния спортен календар по бокс.

По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени