Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видин е домакин на международно състезание по колоездене

В събота и неделя Видин ще е домакин на Международно състезание по колоездене за юноши старша възраст под мотото "Балкани без граници". В състезанието ще участват колоездачи от България, Румъния, Сърбия, Македония, Гърция и Турция.

"Идеята за това състезание възникна преди години, но нямахме възможност да я осъществим, сега получихме подкрепа от Община Видин и областната администрация и успяхме да я реализираме. Ще участват 6-7 отбора от България, очакваме отбори от Румъния, Сърбия, Македония, Гърция и Турция. За съжаления видинският отбор в момента е посредствен, заради лошото време не успяхме да се подготвим добре, въпреки това очаквам да се справим на ниво. Не познавам добре чуждите отбори, от българските фаворити са предствителите на Троян и Пловдив. Това състезание е за юноши старша възраст, не е част от държавния шампионат, а от календара за Купи. Оттук нататък предстоят още няколко състезания за разпределението на различни Купи в страната. От месец май започват личните шампионати. Тази година успяхме да образуваме и мъжки отбор, с който ще бъдем домакини на състезание на писта през месец юли."
, каза за Радио Видин ст. треньорът на видинския Колоездачен клуб "Стрела" Велизар Маринов.

Програма на състезанието:

Петък, 12.04 - приемане на участващите отбори
Събота, 13.04:
9 часа - Тържество на площад "Бдинци", с участието на мажоретни, музикални и танцови състави;
10 часа - 16 км индивидуално по часовник две обиколки /4 дължини по 4 километра/ - старт/финал - пред Дунав мост 2 - награждаване на дисциплината;
15 часа - 25 километра колокритериум - 13 обиколки във Видин по маршрут: старт - пл. "Баба Вида", ул "Баба Вида", Видинска Св. митрополия, ул. "Осман Пазвантоглу", ул. "Пуйо Войвода", ул. "Бдин", ул. "Княз Борис І"
финал - пл. "Баба Вида" - Награждаване на дисциплината.

Неделя, 14.04:
9.30 часа - Общ старт 130 км - старт - хотел "Ровно", околовръстен път, гр. Кула, гр. Грамада, гара Срацимир, гр. Димово, с. Бяла, с. Ружинци, с. Чупрене, финал - Белоградчик - пред полицията;
Награждаване на крепостта "Калето" от кметовете на общините Кула, Белоградчик, Грамада, Димово и Чупрене, купи от Областен управител на Видин. Тържество и посещение на крепостта "Калето" и "Белоградчишките скали".
По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени