Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" и "Миньор" направиха скучно 0:0

"Ботев" не успя да победи "Миньор" в дербито на опашкарите в "А" футболна група и пред около 2 000 зрители във Враца мачът завърши 0:0. Така домакините събраха 21 точки, а "чуковете" си тръгнаха със 17 пункта от града под Околчица.
 
Мачът във Враца бе скучен и пълен с единоборства- двата тима извършиха общо над 50 нарушения за 90 минути, като перничани нарушиха правилата 31 пъти.
Срещата започна с очакван домакински натиск, а още в първата минута Андрей Атанасов пусна прострелно топката по земята и тя се отби от ръката на Ивайло Цветков, но реферът Георги Кабаков даде сигнал играта да продължи. В 12-та минута Атанасов получи разтежение и напусна терена, а не неговото място влезе Румен Рангелов. Гостите също претендираха за дузпа в 29-та минута, когато Ахмед Хикмет нахлу в наказателното поле на домакините и пусна топката, която се отби от ръката на Дарко Савич. Кабаков обаче спази критерия от началото на мача и не отсъди дузпа за перничани. Играта до почивката ще се запомни с едно влизане на Николай Христов отляво, а след това топовен, но неточен шут на Николай Николов.

След почивката врачани продължиха да натискат противника, но не разполагаха с реализатор в редиците си, а Рангелов пропусна две изгодни възможности за гол. В 61-та минута той се размина с топката при центриране на Илиев, а в 70-та минута направи нарушение в атака, заради което попадение на Иван Коконов в мрежата на перничани беше отменено. Върхът на безсилието беше в 80-та минута, когато след ъглов удар и асистенция на Дарко Савич, Рангелов от 2 метра уцели Пейков, а не 7-метровата врата зад гърба му...
 
Гостите могат да съжаляват, че в 77-та минута пробив на Обаси Окечукво беше париран със самопожертвователна проява на вратаря на врачани Христо Митов, който се хвърли в краката на нападателя.
 
Всичко по-важно от пресконференцията след срещата - в звуковия файл!

СТАТИСТИКА:
БОТЕВ: Митов, Куанг, Жайро, Маринов /69 Альошев/, Савич, Николов /58 Тонев/, Висенте, Коконов, Илиев, Христов, Атанасов /14 Рангелов/
МИНЬОР: Пейков, Олегов, Хикмет /69 Маду/, Ив.Стоянов, Цветков, Окечукво /84 Павлов/, Софрониев, Петров, Д.Стоянов, Нджой /56 Йорданов/, Станчев.
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Куанг, Висентен, Николов /Б/; Окечукво, Софрониев, Петров и Станчев /М/
СТАДИОН: "Христо Ботев" – 2 000 зрители.
ГЛАВЕН СЪДИЯ: Георги Кабаков
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени