Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

6 медала за врачанския клуб по кикбокс "Арис" от Държавното първенство в Каварна

300 състезатели от 26 клуба от страната взеха участие в Държавното първенство по кикбокс. Надпреварата се проведе от петък до неделя в морския град Каварна, където файтърите на врачанския клуб "Арис" спечелиха 6 отличия и се класираха на второ място в отборната надпревара. Състезателите мериха сили в стиловете фул контакт и кик лайт контакт.

"На състезанието се явихме с 6 състезатели, които спечелиха 6 отличия. Три титли в тежкия стил фул контакт спечелиха врачанските кикбоксьори. Антонина Банчева триумфира в надпреварата при девойките младша възраст в категория 56 килограма. Тя победи на финала представителка от спортен клуб "Сезан" /Стара Загора/. Явор Любомиров спечели златно отличие в шампионата при юношите младша възраст в категория 75 килограма. Врачанският кикбоксьор спечели финалния двубой срещу състезател от "Енерджи" от Търговище. Ивайло Иванов пък стана победител в същата възраст, но в категория 81 килограма. Той записа успех на финала срещу представител от "Хелиос" Русе.

Съотборникът му Деян Тодоров се окичи с бронзово отличие в първенството при юношите младша възраст в категория 71 килограма. Врачанският кикбоксьор отстъпи в полуфинала от състезател от "Йорк" Варна. В лекия стил кик лайт, който се практикува на татами представителите от спортен клуб "Арис" завоюваха две отличия. Сребърен медал в надпреварата при мъжете в категория 89 килограма завоюва Антоан Ивов. Той загуби на финала от състезател от "Джет" Варна. Съотборникът му Марио Иванов завърши на трета позиция в шампионата при юношите младша възраст в категория 69 килограма. Иванов отстъпи в полуфиналния сблъсък от представител на спортен клуб "Вакизаши" от Варна."
, каза за Радио Видин старши-треньора на врачани Ангел Иванов.
По публикацията работи: Жоло Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна