Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана надви Враца в 15-ия кръг на зона "Враца"

Монтана взе 4 точки на Ботев /Враца/ в срещи от 15-ия кръг на зона "Враца". Дербитата се играха на терена с изкуствена трева в комплекс "Огоста", а сред зрителите бе и кметът на Монтана Златко Живков. Подготвителната група на Монтана, с треньор Росен Ников, взе класическа победа с 3:0 над Ботев. Владислав Цеков сам би врачани, като завърши с хеттрик. Гостите от Ботев също имаха положения, а веднъж и гредата спаси домакините. Монтана остава лидер в подготвителната група с 43 точки. Ботев е на второ място с 37.

При децата стана по-здрав мач. Монтана и Ботев завършиха 2:2. Гостите поведоха в резултата. Николай Михайлов и Богомил Илиев се разписаха за Ботев. За Монтана точни бяха Борислав Дамянов и Денис Атанасов. Равенството не промени временното класиране. Лидер продължава да е Ботев, с треньор Бойко Краев, с 39 точки. С една по-малко е Монтана на Венци Въглярски. Третото място е за Чавдар /Бяла Слатина/.

"Получи се страхотен мач, и двата отбора си заслужиха позициите. Останалите са по-слаби, нямат и условия"- сподели Бойко Краев.

Директорът на детско юношеската школа на Монтана Емил Цанински остана доволен победата и равенството.
 
"Получиха се два хубави мача. Получи се и хубав празник между два града. Когато играят Монтана и Враца, независимо дали са подготвителната група или мъжете, дербито е налице"- сподели Цанински.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна