Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Светците" играят финала във Volley Mania

Влейболистите от берковския отбор "Светците" играят за титлата във Volley Mania. Берковските момчета достигнаха до финала в "А" дивизия в Любителската волейболна лига, след като преодоляха "Гладиаторите" в оспорван полуфинал.

"Светците" се наложиха с 3:2 (25:16, 18:25, 15:25, 27:25, 15:11) срещу съперника си в решителния трети мач. Така те направиха обрат и спечелиха серията с 2:1победи. Берковчани играят за титлата с настоящия й носител Plovdiv Volley.

Ето и коментарът на един от лидерите на берковския отбор Тони Илиев: "Очакваме много оспорвана среща. Последните няколко мача съперниците нямат загуба, но се надяваме, че положеният труд отново ще ни отведе до победа. Отборът играе от пет години, веднъж е бил шампион и два пъти бронзов медалист. Започнахме за удоволствие, но вече играем почти професионално. Помага ни и това, че отборът, с малки изключения, не е променял състава си за този период."

За пръв път за финалните мачовете във Volley Mania ще има професионална статистика. За целта ще помага един от най-добрите специалисти в България - Боян Пантелеев.

"Всяка година се стремим да вдигаме нивото и да добавяме по нещо ново. Сега сме осигурили професионален статистик, защото сме сигурни, че за всеки от участниците ще е интересно за първи път да види детайлно как се е представил в мача. Това със сигурност ще увеличи удоволствието от играта", казаха организаторите на Volley Mania.

С помощта на Пантелеев ще се улеснят и зрителите в избора за най-добър състезател във всеки един от трите финала - при жените, както и в "А" и "Б" дивизия при мъжете.
По публикацията работи: Петя Генова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени