Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите от берковския отбор "Светците" взеха среброто във финалния мач от Volley Mania

Те се изправиха в оспорван двубой с настоящите шампиони "Plovdiv Volley", които защитиха титлата си в елита в "А" дивизия на Volley Mania и станаха първият отбор, ставал два пъти първенец. На финала, който се проведе снощи в залата на ЦСКА в София, пловдивчани се наложиха с 3:1 (25:17, 23:25, 25:17, 25:22) срещу берковчани.

"Изключително тежък мач", коментира по телефона срещата Тони Илиев един от лидерите на берковския отбор и добави - "В "Plovdiv Volley" играят много бивши професионални състеатели, което има значение. Доволни сме от постигнатото, макар и малко разочаровани."

"Светците" достигнаха до финала в елитната "А" дивизия в Любителската волейболна лига следа като преодоляха "Гладиаторите" в оспорван полуфинал с 3:2.

Така берковчани, които имат отбор от пет години, вече могат да се похвалят с пълен комплект медали – един златен, един сребърни и два бронзови.

"Преди 5 години започнахме за удоволствие, но вече играем почти професионално. Помага ни и това, че отборът, с малки изключения, не е променял състава си за този период.", каза още Тони Илиев.
По публикацията работи: Петя Генова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна