Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преди дербито на "изпадащите"

Варненският съдия Иван Кирилов получи наряд за домакинството на "Ботев" от 25-я кръг на "А" футболна група. На 3 май, на Разпети петък, на стадион "Христо Ботев" идва абсолютният аутсайдер "Етър", чиято единствена цел е да не загуби гостуването си. "Ботев" пък се нуждае от задължителна победа, за да съхрани минималните шансове за оставане в елита. На главния рефер Иван Кирилов ще помагат Цанко Симеонов и Димо Вълчев. Наряд за четвърти рефер получи плевенчанинът Румен Христов.

Балансът между двата тима в елита е в полза на врачани, които са печелили 21 от 44-тe двубоя, в 16 успехът е бил за "болярите", а едва 7 мача са завършвали наравно. "Ботев" е вкарал 44 попадения във вратата на противника и е получил 32. Преди 2 години двата тима бяха основни претенденти за виза за елита и водеха люта битка за елита, която беше спечелена от врачани.

Антони Здравков обобщава настроението в лагера на домакините:
"За съжаление го докарахме до там, че оставащите мачове до края на шампионата са в графата "задължителни". Първият от тях е в петък срещу "Етър". Нищо друго, освен победата, не ни устройва в борбата за оцеляване! Като качества, смятам, че нашият отбор е по-качественият от двата. Нож все пак победата се определя не преди, а след 90-те игрални минути и по това кой е вкарал повече голове. В мачовете срещу "Берое", "Локо"/София/ и "Миньор" играхме по-добре от противниците, но не успяхме да вкараме голове. А можехме да вземем и по повече от една точка, но… Докато срещу "Черноморец" допуснахме елементарна грешка, от която ни вкараха гол. После не реализирахме многото си положения и допуснахме втора грешка, което беше фатално. Искрено се надявам този път да реализираме положенията си и да не правим грешки в отбрана!"
 
Кадровите проблеми в "Ботев" не са никак малко преди този мач. Андрей Атанасов е възстановен и ще е на терена срещу "болярите". Все още изглежда несигурно състоянието на капитана Илия Илиев, който напоследък изигра няколко мача с травма, Николай Христов и Дарко Савич също имат здравословни проблеми, допълва Здравков.

"Имаме проблеми и то не от вчера, а от няколко седмици. Имаме проблеми с определени хора, някои от които пускаме невъзстановени в мачове. Това не е правилно, но нямаме избор! Надявам се в петък да преодолеем всички болежки и да излезем с оптимален състав."

Преди дербито на изпадащите, както вече беше определен мача във Враца, домакините са на 13-а позиция и имат 21 точки при голова разлика 14:39. Гостите имат 5 пункта по-малко - 16 точки, а головата им разлика е отчайваща - 18:56.
За да предизвика интереса на повече хора по трибуните, ръководството на „Ботев” намали наполовина цената на билетите и от 4 лева, срещу "Етър" мераклиите да гледат мача ще влизат за по 2 лева на стадион "Христо Ботев". По този начин управата на врачани се надява да си осигури мощна подкрепа от 12-ия си играч - публиката.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ: Митов, Куанг, Савич, Георгиев, Маринов, Висенте, Христов, Илиев, Якимов, Атанасов, Николов.
РЕЗЕРВИ: Чавдаров, Жайро, Найденов, Альошев, Валериев, Рангелов, Ванков.
КОНТУЗЕНИ: Яначков
НАКАЗАНИ: няма
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени