Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 деца се включиха в щафета във Враца

100 деца от ІІІ до ХІІ клас от врачански училища се включиха в традиционната щафета, посветена на Деня на предизвикателството в града под Околчица. След края на бяганията на площада пред местната управа имаше масово занимание по аеробика, проведено от инструктор Таня Василева.

4 отбора се пуснаха в спор за отличията в щафетата при най-малките - ІІІ и ІV клас. Победата бе за командата от начално училище "Св. Софроний Врачански", следвана от СОУ "Никола Войводов" и СОУ "Кирил и Методий", а четвърти останаха бегачите на ОУ "Васил Левски". Отборите в тази възраст пробягаха най-късото разстояние от площад "Руски" до общинската управа, а трасето беше разделено на 5 поста.

Цели 5 отбора, съставени от по 8 атлети се пуснаха в следващата възраст - V - VІІІ клас, като трасето беше удължено и започваше от площад "Св. Софроний Врачански". Шампиони тук станаха спринтьорите от ПМГ "Акад. Иван Ценов", следвани от Спортното училище "Св. Климент Охридски" и СОУ "Христо Ботев". Извън призовата тройка останаха командите на училище "Кирил и Методий" и Езиковата гимназия "Йоан Екзарх".

5 отбора се пуснаха и при най-големите - от ІХ до ХІІ клас, където първи финалната права пресякоха бегачите на спортното училище. Втори се нареди съставът на ПМГ, а трета е щафетата на училище "Христо Ботев". Извън призовите места останаха "Кирил и Методий" и езиковата гимназия.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна