Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортен празник в Ново село

Спортен празник се проведе на стадион "Славия" в Ново село. Той бе организиран от общинска администрация и посветен на Деня на българския спорт - 17 май.

В програмата на празника бяха залегнали четири дисциплини - теглене на въже, колоездене, скок от място и футбол на малки вратички. Присъстваха жители от цялата община и от всички възрасти - деца от СОУ "Св.св. Кирил и Методий" и Дома "Христо Ботев", служители в общинска администрация, поделения на общината и кметствата, членове на пенсионерски клубове. 154 участника се изявиха отборно или индивидуално с много хъс в любителския спорт. От тях 71 бяха деца. Публиката подкрепяше своите любимци.

В дисциплината "теглене на въже" участваха 12 отбора като победители при мъжете стана Община Ново село, а при жените - кметство Неговановци. Второ място и при едните, и при другите спечели СОУ "Св.св. Кирил и Методий" Ново село.
При "футбол на малки вратички" се наложи отбора на кметство Ясен, следван от новоселските футболисти.

В колоезденето наградите бяха индивидуални и отидоха в представителките на Клуба на пенсионера в Ново село - Сийка Пръвчева - първо място и Светла Бондова - второ. Другият индивидуален спорт бе "скок от място". Тук се изявиха състезателките на общинска администрация Ново село Емилия Ванова - първо място и Маринела Данаилова - второ.

За подрастващите най-интересно бе скачането в чувал. Повече от 50 деца опитаха силите си, вдигнаха много прах, отърколиха се по пистата, но така и не може да се излъчи първенец от множеството. На първенците в различните дисциплини бяха раздадени отборни и индивидуални грамоти и предметни награди. За участниците в състезанията и зрителите бе организиран подкрепителен пункт.
По публикацията работи: Светла Бондова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна