Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златко Живков: "Ще играем освободено. Няма да е изненада, ако спечелим"

"Монтана" ще играе феърплей срещу "Ботев" /Враца/. От ръководството на клуба отрекоха за финансово стимулиране от страна на Локомотив /София/. За "Монтана" мачът с "Ботев" е въпрос на чест, сподели кметът на Монтана Златко Живков. Дербито на Северозападна България между двата отбора този път е с много по-голям заряд отколкото предишните. Победа на "Ботев" дава много големи шансове на врачани да останат в елита.

Дербито на Северозапада е от 18 часа на стадиона във Враца. До сега срещите между "Монтана" и "Ботев" /Враца/ са завършвали с равенство или победа на Монтана.

"Ще играем феърплей. Няма да е изненада, ако спечелим", сподели кметът Златко Живков. Градоначалникът коментира и появилата се информация в пресата, че "Локомотив" /София/ дава 20 000 лева на Монтана за победа над Ботев: "Колегите във Враца изпускат нервите си, че други отбори щели да ни стимулират. Явно някои се опитват да се презастраховат предварително. Няма лошо, ако ни премират. До сега това не се е случвало. Ще играем освободено, за нас този мач не е от задължителните. За "Ботев" е важно да бият. Очаквайте интересен сблъсък."

Старши треньорът на Монтана Георги Станков има доста кадрови проблеми за решаване. Десният бранител Георги Пашов е наказан. Другият футболист в тази зона Мартин Дечев счупи нос преди две седмици и все още не е готов за игра. Владимир Мичев и капитанът Димитър Илиев са играли в тази зона и не е изключено един от тях да запълни празнотата. Другият вариант е да се преквалифицира един от тримата централни бранители. Няма яснота дали Йордан Тодоров – Паро ще бъде възстановен за мача с "Ботев". Срещу "Миньор" Тодоров бе изритан в корема и в последните два дни върти обиколки на стадион "Огоста". Ако попадне в групата ще бъде резерва.

Проблем за Георги Станков е и вратарския пост. Френският страж Кололо Мисенду Мину – Сендо си тръгна от стадион "Огоста". Роденият във Враца вратар Веселин Цветковски е контузен. При това положение титуляр ще е Христо Иванов, а за втори вратар е извикан Томас Конов от юношите старша възраст. Единствената добра вест за Георги Станков е завръщането в игра след изтърпяване на наказание на халфа Тони Костадинов. Централният бранител Иван Михов също е възстановен от болки в гърба.

Ръководството на Монтана пуска два автобуса за мача във Враца. Феновете ще пътуват безплатно, а автобусите тръгват от стадион "Огоста" в 16 часа. Мачът "Ботев" – "Монтана" е от 18 часа.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна