Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболист от Монтана на проби в "Перуджа"

15-годишният Росен Кръстев е на проби в школата на италианския "Перуджа". Централният защитник, който е от Монтана, игра за последно в Левски. Кръстев впечатлил италианските мениджъри с физическите данни от 190 сантиметра и раздаването си на терена. Интересен е фактът, че младокът е бил наблюдаван от няколко месеца. Въпреки качествата си, Росен Кръстев не бе оценен и рядко играеше в официалните срещи на "сините".

За опитните футболни спецове от Италия таланта на Росен не останал незабелязан. Впечатление също им направило, че оставал след заниманията, за да тренира индивидуално. Школата на "Перуджа" е известна и с това, че се поддържа спартански ред и казармена дисциплина. Клубове в Италия често "пазаруват" таланти от тях. Росен Кръстев е единственият българин и е най-малък сред футболистите. Останалите са с две години по-големи. До седмица ще стане ясно дали младокът ще продължи развитието си в Италия.

Росен Кръстев произхожда от спортно семейство в Монтана. Неговият баща и чичо му имат доста републикански титли в бойните спортове.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!