Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" започва подготовка за "Б" група

Кметът на Враца Николай Иванов, който е и председател на Управителния съвет на ПОФК "Ботев" обсъди със спортно-техническото ръководство на клуба бъдещето му. Както е известно, врачани изпаднаха от "А" група след обрат в класирането, направен в последния кръг след "сензационната" загуба на ЦСКА от "Локомотив" /София/. В този двубой червените "се хвърлиха за победа" с отбор, съставен от голобради юноши. Въпреки "усилията" на "армейците", те загубиха с 1:2, което помогна на "железничарите" да останат поне за още една година в елита. По същото време във Варна "Черно море" завърши 1:1 с "Ботев" и изхвърли врачани от първа дивизия.

Според ръководството на ПОФК "Ботев": "отборът е бил изхвърлен от "А" група заради липсата на феърплей в първенството", съобщиха от пресцентъра на футболния клуб в града под Околчица.

Освен това шефовете на "Ботев" взеха няколко важни решения:
1."Ботев" /Враца/ започва подготовка и организация за участието си в "Б" група с главна цел още през следващия сезон - завръщане в "А" група.
2. Подкрепата на община Враца за футболния отбор остава.
3. Спортно-техническото ръководство на "Ботев" започва разговори с досегашните футболисти и селекция за новото първенство.
4. По отношение на старши-треньора Антони Здравков- ще бъде взето решение за неговото бъдеще до края на следващата седмица.
5.Подготовката на "Ботев"- Враца за новото първенство стартира на 17 юни- /все още не е определен часът на тренировката/.
6. На 12 юни от 17 часа ще се проведе разширено заседание на Управителния съвет на клуба със спортно-техническия щаб и членовете на Общото събрание.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна