Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планинско рали "Орешец" ще се проведе през почивните дни

През почивните дни - на 1 и 2 юни ще се проведе планинското рали "Орешец", което от тази година е включено в официалния календар на Българската федерация по автомобилни спортове. Предвидени са две обособени зони по трасето за "комплименти" към публиката от страна на победителите, специално определени зони за фотографи и оператори, информационни табла за публика и медии. Две web камери ще бъдат поставени на различни места, които ще предават онлайн картина в реално време от състезанието, съобщиха организаторите. Конкурс за най-добра снимка, купа в памет на Ричард Груев за най-атрактивен пилот, отделно генерално класиране за пилотите от северозападна България с цел популяризиране на спорта в този район също сред изненадите, подготвени от организаторите. Състезанието е организирана от автомобилната федерация, Община Димово, кметство Орешец и Спортен клуб "Боила автомотор спорт".

"За първи път ралито е кръг от републиканския шампионат. Миналата година направихме демонстрационно състезание. Ще участват около 45 състезатели, очакваме имена в автомобилния спорт като Димитър Илиев и Илия Царски. Надяваме се ралито да стане традиционно. Отсечката, по която ще карат състезателите - Белоградчик-Орешец, която е с дължина 5,5 км. вече е напълно подготвена, изчистена и подравнена. Някои от състезателите вече тренират по трасето.", каза за Радио Видин кметът на Орешец Костадин Филипов.

Програма на състезанието:

Събота, 1 юни

10:30 – 13:00ч. - Административен и технически преглед на автомобилите (пред читалище "Народен Будител" – гара Орешец). След успешно преминаване на техническия преглед всички пилоти с автомобилите си ще бъдат представени на публика и медии.
13:40 ч. - Брифинг със състезателите.
14:15 ч. – Официална тренировка /три манша/

Неделя, 2 юни

09:30ч. - Официално откриване на състезанието. (Пред читалище "Народен Будител" – гара Орешец)
10:00 ч. - Старт на първи манш
13:00 ч. - Обявяване на резултатите на информационните табла - в Секретариата, на Старта, в Сервизния парк и на Финала
13:30 ч. - Награждаване на победителите
По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна