Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Албинолефе си хареса талант от Монтана

15-годишният Росен Кръстев ще облече екипа на италианския Албинолефе /Бергамо/. След едноседмичен престой в Перуджа по-добри условия му предложили от школата от Северна Италия. Освен, че смени държавата, Кръстев ще играе и на друг пост. До сега младокът от Монтана бе централен защитник, но високият му ръст от 190 сантиметра, отличната игра с глава, и усета към гола го направиха нападател. Шефовете на Албинолефе видели головия му усет в двустранна игра с 19-годишните футболисти от школата, където Росен Кръстев вкарал 4 гола. Заради отличните си физически качества вече наричат младока "българското животно".

В школата на Албинолефе Кръстев е единственият българин. Шефовете на школата предвиждат добро бъдеще, като в следващите няколко години ще вложат много в израстването на Кръстев. Школата на Албинолефе е известна, като "люпилня за таланти", като основно се набляга на развитието на младите, бързо адаптиране в мъжкия футбол и по-нататъшна реализация.
 
Отборите до 17 и 19 години от школата са в група с Милан, Интер, Парма, Аталанта, Реджина. Този сезон 17-годишните приключиха на второ място, с две победи над Милан, а 19-годишните са трети. Росен Кръстев от следващия сезон ще играе при 17-годишните.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени