Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" избира треньор в петък

Врачанският "Ботев" е намалил кръга от треньори, с които преговаря да оглавят тима в "Б" футболна група, това обяви председателят на управителния съвет на клуба Николай Иванов. Според неофициално потвърдена информация, става дума за две имена - Никола Спасов и Атанас Атанасов, измежду които ще се избира до петък.

"Уточнена е една къса листа от кандидати. С тях ще проведем финални разговори и в петък на обяд управителния съвет се събира отново, за да реши кой ще е новият старши-треньор на "Ботев", заяви шефът на врачани.

Кметът на Враца Николай Иванов пък събра в сряда колегите си от ръководството на разширено съвещание, на което присъстваха и членовете на общото събрание. От управителния съвет липсваше само треньорът на вратарите Илия Вълов, чието отсъствие от сбирката не беше коментирано. Какви решения взеха футболните босове във Враца - чуйте от изявлението на Николай Иванов:

"Целта ни е бързо завръщане в "А" група още през следващото първенство. Началото на подготовката ни е в понеделник, 17 юни от 17 часа, като смятам, че всичко около провеждането на подготовката и отбора е в добро състояние. Напускат ни само Андрей Атанасов и Руслан Куанг, а останалите наши футболисти остават в "Ботев". Разполагаме с изграден отбор, който има сили да се пребори за завръщане в елита. Това ще правим и ние като ръководство още от първата минута на новото първенство и това е единствената цел, която ще преследваме в "Б" група", увери още шефът на УС на ПОФК "Ботев".

Намирането на наследник на напусналия Антони Здравков изглежда най-важната грижа на ръководството на "Ботев" в този момент. Ето какво са свършили управниците на клуба:

"Смятам, че изборът ни ще бъде направен още в петък. Искам да благодаря за работата на предишния наставник Тони Здравков, с когото се разделихме с най-добри чувства, след взетото от него решение да продължи в друга посока", допълни още Иванов.

Целта пред врачани е бързо завръщане в елита, припомни председателят на управителния съвет на ПОФК "Ботев" Николай Иванов:

"Още не сме правили анализ на причините, поради които изпаднахме от "А" група. А и не това е най-важното в момента. Все пак продължавам да твърдя, че "Ботев" ще играе в "Б" група през следващото първенство поради липсата на феърплей в българския футбол. Категоричен съм в това отношение, като не забравям и грешките, които и ние направихме и които бяха от обективно естество", завърши още шефът на врачани.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени