Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кадетите на "Видабаскет" са във финалната осмица

Кадетите на "Видабаскет" Видин излизат след минути срещу връстниците си от "Лукойл" Академик" в среща от група "В" на държавните клубни финали за кадети до 16 години по баскетбол- срещата е от 15.30 часа, в зала "Арена" Самоков.

"Дълго време чакахме класиране във финален турнир. Радващото е, че на тези финали влязохме в осмицата и продължаваме да се борим за по-горно класиране",
каза за РАДИО ВИДИН по телефона от Самоков треньорът Николай Колев.

Нашите момчета започнаха турнира изключително силно- с две победи над "Дунав 2007" Русе с 61:59 и над "Академик" Варна с 67:63. После дойде тежката загуба от "Балкан" Ботевград, с 88:27.

"Играхме без двама от основните ни играчи- Румен Тодоров, който е с гнойна ангина и Пламен Станков, който получи контузия на глезена във втората част на двубоя"- обясни игровия спад треньорът Николай Колев.

"Друг фактор е и ниският ръст на нашия отбор. Държа обаче да подчертая, че за мен това не е реалният резултат... До сега не сме имали таказа голяма загуба от "Балкан"- признава Николай Колев и уточнява:

"Турнирът е от 10 до 16 юни, участват 12 отбора, разделени в две групи. В първата фаза мачовете в групите са всеки срещу всеки, а във втората фаза- в събота и неделя, са финалите."
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна