Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен Петров: "Ще дам цялата си енергия да върна Ботев в елита"

Настоящият директор на ДЮШ на "Левски" Ясен Петров беше представен като новият старши-треньор на втородивизионния "Ботев" /Враца/ днес, на извънредно събрание на Управителния съвет на футболния клуб. По време на първата си среща с медиите, Петров призна, че е постигнал договорка с врачани, която е на "мъжка дума", тъй като още не е разтрогнал договора си със "сините", но не очаква столичният гранд да му прави спънки. Още от намеренията, с които Ясен Петров идва в града под Околчица:

"Благодаря на кмета г-н Иванов и на членовете на Управителния съвет за поканата. Връщам се към треньорската професия след едногодишен период в детско-юношеската школа на "Левски", която поех след молбата на Иво Тонев. Онова, което натежа при вземането на решението ми да поема "Ботев" е, че Враца е футболен град с традиции, а отборът има ясна цел – завръщане в елита. Ще дам цялата си енергия и умения, които имам това да стане. Очаквам същото от колегите си и дано да имаме късмет това да стане още следващото първенство", заяви Ясен Петров.

Новият наставник призна, че не познава качествата на всички футболисти и затова ще се опита максимално бързо да ги опознае от понеделник, когато "Ботев" започва подготовка.

Председателят на Управителния съвет на ПОФК "Ботев" Николай Иванов пък припомни, че целта пред отбора и бързо завръщане в "А" група. И това е надделяло при избора на наставник – млад и амбициозен. Интересно изказване пред медиите при представянето на новия наставник направи спортният директор Валентин Станчев, който заяви, че "Ботев" не е изпаднал, а е бил "изпаднат" заради липсата на феърплей в първенството.
По публикацията работи: Жоро Алексадров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна