Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови попълнения във ФК "Ботев" Враца

Талантът от школата на "Левски" Жан Коен пристига днес (сряда) във Враца, за да се включи в тренировките на "Ботев", съобщи спортният директор на клуба Валентин Станчев. 19-годишният нападател от столичния гранд е бил препоръчан от старши треньора Ясен Петров, който до скоро беше шеф на ДЮШ на "сините".

Още един млад талант, на възраст под 21 години, се очаква да се включи в подготовката на врачани. Той идва от академията на "Литекс", но от врачанския клуб отказаха да назоват предварително името му. Със сигурност младокът попада в плановете на Ясен Петров да засили конкуренцията на младите футболисти в състава, с оглед изискването на БФС отборите в "Б" група да имат на разположение по 4-има млади футболисти във всяка среща.

Вратарят Веселин Цветковски пък от днес тренира отново с "Ботев", след като напусна състава преди година в посока Монтана. Цветковски е третият страж на разположение на Ясен Петров и ще трябва де се пребори за титулярната фланелка с Христо Митов и Ивайло Яначков. Цветковски е футболист №1 на "Ботев" за 2011 година, но напусна Враца миналото лято заради сицилианските собственици на клуба.

Другото ново име в селекцията на врачани е това на защитника Даниел Божков, който е рожба на школата на пловдивския "Ботев". 29-годишният бранител за последно игра във втородивизионния "Раковски", а преди това е обличал екипа и на полските клубове "Видзев" Лодз и "Горник Лечна".
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна