Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана привлече Ели Маркес

© Снимка: Любо Андреев

31-годишният бразилски защитник направи първа тренировка на стадион "Огоста". Кариоката се е договорил с шефовете на Монтана и ще рита в "Б" група. Ели за втори път стъпва на стадион "Огоста". През миналото лято бразилецът отново бе спряган за сигурно попълнение, но тогава предпочете новакът в елита Етър (Велико Търново). Старши треньорът на Монтана Атанас Джамбазки изведе на първата тренировка група от 33-ма футболисти. Сред тях бе и нападателят Мирослав Антонов– Чилика. За сега Антонов ще поддържа форма с родния си клуб и се надява на трансфер в чужбина. До неделя се очакват още футболисти. До тогава ще стане ясно и колко от игралите през пролетта състезатели ще останат. В първата тренировка се включиха от старите вратарят Христо Иванов, Венци Иванов, Йордан Тодоров, Тони Костадинов, Илиян Илиев, Владимир Мичев. Защитниците Иван Михов и Мартин Дечев имат действащи договори. Халфът Димитър Илиев е на проби, но ако не се уредят нещата отново може да се завърна на "Огоста". Преди заниманието кметът Златко Живков по традиция се срещна в съблекалнята с отбора. 

© Снимка: Любо Андреев

"Запазваме гръбнака от стария тим и добавяме много нови и млади футболисти. Взели сме си поуките от миналото първенство, няма да повтаряме грешките и няма да се прави компромис нито на футболисти, нито на треньори. Започваме похода за завръщане на Монтана в "А" група",
заяви Живков. Атанас Джамбазки призова феновете към търпение и подкрепа.

"Правим нов отбор с много промени. Надявам се да направи добра подготовка и да радваме привържениците си", каза Джамбазки.

По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна