Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турнирът "Тракийска принцеса" събира 24 шахматистки от 5 държави във Враца

24 шахматистки от 5 държави са подали заявки за участие в открития шампионат на България по класически шахмат "Тракийска принцеса". Осмото издание на надпреварата е между 15 и 21 юли във Враца.

В надпреварата се очаква да се включат румънките Елена Луминица и Ирина Йонеску, Сузана Максимович от Сърбия, както и българките Маргарита Войска и Ива Виденова, международните майсторки Елица Раева и Светла Йорданова също са се записали за участие в състезанието. Анжела Драгомиреску от Румъния, която не е пропускала нито едно от досегашните издания на турнира, отново ще мести фигурите във Враца. Домакините ще бъдат представени в най-силното шахматно състезание за жени от две свои състезателки - Маргарита Бочева и Звезделина Бонева.

Турнирът "Тракийска принцеса" е валиден за покриване на международна степен, призьорките в него ще бъда излъчени в 9 кръга по швейцарската система. Контролата за всяка партия ще е от 90 минути, а срещите от 10 дъски ще бъдат предавани директно в интернет. Главен съдия на надпреварата е главният секретар на шахматната ни федерация Николай Велчев.

Победителката в осмото издание на турнира "Тракийска принцеса" ще си тръгне с плакет, изработен от Силвия Равнополска и 1 200 лева от наградния фонд, чийто общ размер е 5 000 лева.
По публикацията работи: Жоро Алексадров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна