Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елена Раева поведе в класирането на шахматния турнир "Тракийска принцеса"

Българката Елена Раева поведе след срещите от 4-ия кръг на VIII Международен шахматен турнир за жени "Тракийска принцеса", който се провежда от началото на седмицата във Враца. Раева има 3.5 точки, като в досегашните си партии не спечели само срещу румънката Елена-Лумница Козма, с която се срещна в 4-ия кръг. След лидерката във временното класиране има шест шахматистки с актив от 3 точки - това са Ива Виденова, Сузана Максимович, Анджела Драгомиреску, Маргарита Войска и Виктория Цекова.

Представителките на домакините спечелиха само половин точка в последните си две партии. В 3-ия кръг Звезделина Бонева отстъпи от Доника Шивачева от почти спечелена партия, което я разконцентрира и доведе до загуба в следващата среща - от Вероника Василева. Маргарита Бочева пък отстъпи от Габриел Казаку, но в 4-ия кръг постигна реми с Николета Господинова.

Победителката в международния турнир по шахмат за жени "Тракийска принцеса", ще бъде определен в 9 кръга по швейцарската система. Шампионката ще си тръгне с 1 200 лева от наградния фонд, който иначе е в размер на 5 000 лева.
По публикацията работи: Жоро Алексадров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна