Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва подготовката на детско-юношеската школа на "Ботев" Враца

Ръководството на "Ботев" определи кои треньори ще водят занимания с младите таланти от детско-юношеската школа на врачани през настоящата кампания. Най-малките, от по 2 групи за деца и подгответа, започват тренировки от 19 август. Юношите младша и старша възраст пък стартират заниманията си още на 1 август.

Персоналните промени в ДЮШ на "Ботев" са продиктувани от това, че управата налага за наставници, хора, които са правоспособни и имат треньорски лицензи, а и ще иска от тях резултати с талантите от школата на "Ботев".

През новото първенство треньор на юношите старша възраст отново ще е Ивайло Димитров, който беше начело на тази гарнитура и преди година. Той успя да задържи възпитаниците си в елитната дивизия на България, но по-късно управата на "Ботев" се отказа от участие в U19 по финансови причини.

Начело на младшата възраст ще е Диян Попов, който има опит с млади таланти при работата си в Козлодуй и Мездра. Начело на детските формации са Борислав Страшимиров и Николай Николов. Подготвителните групи пък ще водят занимания при двама наставници – това са Янислав Яков /който до този сезон предвождаше юношите младша възраст/ и Ивайло Кунчев.

По публикацията работи: Жоро Алексадров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна