Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българо-сръбски ученически спортен турнир започна в Лом

Международно състезание по баскетбол, тенис и футбол с участието на ученически отбори от Лом и градска община Пантелей, гр.Ниш, Република Сърбия, стартира в Лом. Срещите се играят на обновената спортна площадка зад сградата на съдебната палата и ще продължат до събота- 27 юли. Площадката е реконструирана със средства по Програма за Трансгранично сътрудничество България - Сърбия, а инвестицията е на стойност 600 000 лв.

© Снимка: Владимир Недев

Кметът Иво Иванов посрещна делегацията от Ниш начело с кмета на община Пантелей - Сърджан Савич. Той поздрави гостите и изрази увереност, че администрациите на двете общини ще работят заедно и ще реализират още много съвместни проекти.

Освен спортистите от двете страни, на старта на състезанието, присъстваха представители на общинските ръководства и общинските съвети от Лом и от градска община Пантелей.
 
 
 
Днес турнирът в Лом продължава с 2 срещи по футбол и баскетбол, а началният час на спортното мероприятие е 18.30 часа. На 27,28 и 29 юли ломските спортисти гостуват в община Пантелей, където ще вземат участие в подобен двустранен турнир.
По публикацията работи: Владимир Недев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени