Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" сложи петица на "Партизан"

"Ботев" отнесе с 5:0 "Партизан" от Червен бряг в генералната си репетиция преди старта на новото първенство в "Б" футболна група. Около 500 запалянковци изгледаха разгромната победа на врачани в жаркия петъчен следобед. Преди почивката съперниците не предложиха нищо съществено. Още в 2-та мин. гол на Цветан Петров от гостите беше отменен поради засада, а в 10-та мин. Жак Коен опита със задна ножица ефектно да вкара за врачани.

След почивката домакините превърнаха вратата на гостуващия тим в стрелбище, като основна вина за това има влезлият като резерва юношески национал Юлиян Ненов. Именно той центрира остро в 46-та мин. към друга резерва Александър Киров и нападателят отблизо вкара за 1:0. Още в следващата минута Ненов повтори пробива си по десния фланг, като този път от точното му центриране се възползва Георги Какалов за 2:0. В 544-та мин. Киров беше съборен в наказателното поле и отсъдената дузпа беше реализирана хладнокръвно от Васил Велев за 3:0. В 61-та мин. отново Ненов разпиля няколко защитници, като пасът към Велев позволи на халфа да бие от чиста позиция, но шутът беше слаб. В 62-та мин. Какалов асистира на Киров за 4:0. В 87-та мин. и Кирил Иванов се разрписа сред голмайсторите, реализирайки попадение след пробив по левия фланг на Тихомир Найденов. Победата на врачани можеше и да е по-изразителна, ако не бяха два отменени гола заради засади и още няколко пропуска на нападателите в зелени фланелки.

Преди срещата публиката на "Ботев" видя новите хора в селекцията на Ясен Петров. Старши-треньорът ще може да разчита на 25 футболисти, за да върне врачани в елита в края на започващата следващата седмица кампания. По време на подготовката "Ботев" изигра 7 контроли, в които постигна 4 победи, едно равенство и 2 загуби при голова разлика 11:6.

СТАТИСТИКА:

БОТЕВ: Митов /46 Яначков/, Божков /69 Павлов/, Савич /66 Господинов/, Пейчев /46 Найденов/, Каменов, Валериев /75 Рангелов/, Велев /74 Иванов/, Цонев /46 Николов/, Какалов /63 Мечев/, Илиев /46 Ненов/, Коен /46 Киров/.
ПАРТИЗАН: Н.Христов /46 Генов/, Игнатов, Велинов /67 П.Иванов/, Н.Иванов /63 Петров/, Петков, П.Петров, Тодоров /51 Стойчев/, Маринов /71 Целовски/, Ст. Христов, Димитров, Цв.Петров.
ГОЛМАЙСТОРИ: 1:0 Киров /46/, 2:0 Какалов /47/, 3:0 Велев /54-дузпа/, 4:0 Киров /62/, 5:0 Иванов /87/.
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Божков /Б/.
ГЛАВЕН СЪДИЯ: Илиян Маринов /Враца/.
СТАДИОН: "Христо Ботев" - 500 зрители.

По публикацията работи: Жоро Алексадров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна