Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Враца приюти националните ни гарнитури по борба за предстоящите световни първенства

Враца приюти две национални гарнитури по време на подготовката им за севтовни първенства по борба, а скоро в града под Околчица се чака и трета представителна гарнитура. Селекционерът на мъжкия ни тим Армен Назарян е събрал звездите си в града под Околчица. Засега класиците разпускат с игри на баскетбол, но тепърва ще идват сериозните натоварвания, които ще са в местната зала "Вестител". Българите се готвят за световното първенство в унгарската столица Будапеща, а на тепиха във Враца се борят едни от най-титулованите ни борци като Явор Янакиев, Христо Маринов и Елис Гури. Преди участието си в шампионата на планетата, нашите национали ще премерят сили на силен международен турнир в Полша. На Армен Назарян помагат асистентите Янко Шопов и Милчо Радулски, които са доволни от условията в града под Околчица.

Паралелни с тренировките на мъжки тим, във Враца вървят заниманията и на националната ни селекция за юноши. Подготовката е насочена към световното първенство в тази възраст, което е между 13 и 18 август в столичната зала "Армеец". Наставници на тази гарнитура са Петър Тенев и Николай Донев, а сред техните избраници е и монтанският ас Стефан Григоров.

До края на седмицата във Враца се чака и националната ни гарнитура за кадети, която ще проведе последния си лагер преди световното първенство в сръбския град Зренянин. В разширения състав на националите от тази селекция има четирима представители на местния СК "Ботев 93" - това са близнаците Едуард и Александър Евтимови, Георги Тодоров и Даниел Николов.
По публикацията работи: Жоро Алексадров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна