Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Блиц турнир по шах във Видин

Откритият шах до художествената галерия "Никола Петров" във Видин стана арена на първия за годината блиц турнир, събщи за РАДИО ВИДИН председателя на ШК "Найден Войнов" Евтим Стефанов. Присъстваха всички най-изявени състезатели от Видин, както и петима гости от Сърбия. Турнирът се игра в 9 кръга с времева контрола 3 минути плюс 2 секунди добавено време на ход. По време на турнира имаше много деца, които играеха с големите шахматни фигури на игрището, създадено от "Инъруийл клуб", Видин.

Турнирът спечели Евтим Стефанов – председателя на шахматния клуб с 7,5т от 9 възможни. След него се наредиха Йован Рашич от Зайчар и градският първенец на Видин – Мирослав Милчев с по 7 точки. Победителите спечелиха бира и картофки, които с удоволствие споделиха с останалите участници в турнира.

"Целта на организирания турнир е да се популяризира играта на шах в градинката. Всеки може да си вземе фигурите от вкъщи и да поиграе на открито любимата игра. Играещите на големия шах деца са надеждата, че това е възможно. Снимки и пълно класиране можете да видите на сайта на клуба: http://chess.bcvidin.org/, каза още Евтим Стефанов.

От 19 до 25 август предстои провеждането на IV Балкански шахматен фестивал за любители в Белоградчик. Вече има записани около 50 участника от 13 страни от Европа! Повече информация може да се получи на сайта www.belchess.com
По публикацията работи: Екип НОВИНИ
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна