Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" пада в Разлог, подава жалба срещу съдията

Футболистите на "Ботев" записаха първо поражение в кампанията на "Б" футболна група. В мач от 4-ия кръг врачани паднаха с 1:2 при гостуването си на "Пирин" /Разлог/ в мач с изключително слабо съдийство на главния съдия Ангел Ангелов /син на бившия елитен рефер Любен Ангелов/. След срещата от лагера на гостите подадоха жалба срещу реферските отсъждания заради явното ощетяване на "Ботев".

Още във втората минута домакините откриха резултата с попадение на Борис Кондев след съмнително положение за засада. Освен това при първия удар вратарят на гостите Веселин Цветковски отби удара, а при добавката Кондев поведе кълбото с ръка.

В 60 мин. "Пирин" удвои преднината си, като при ситуацията пред вратата на врачани топката дори не премина голлинията. Страничният рефер обаче зачете попадението. Още в ответната атака Юлиян Ненов намали на 1:2 след центриране отляво, но оттук до края мачът не се игра.

Домакините използваха всички възможности, за да бавят времето, като дори децата, които връщаха топките, бяха прибрани в съблекалните.

Мачът ще се започни и с безпрецедентното изгонване на двамата старши-треньори от рефера Ангелов. Пред скамейката на гостите наставникът на домакините Иван Стойчев-Дофтора удари шамар на Ясен Петров, а главният съдия показа и на двамата червени картони.

До края на срещата "Ботев" така и не успя да стигне поне до равенството. След 5-ия кръг врачани са на седма позиция с актив от 5 точки и голова разлика 6:6. В следващия кръг врачани посрещат "Добруджа", а мачът е на 30 август.

"Ботев" игра в следния състав: Цветковски, Каменов, Альошев, Байрев, Пейчев, Велев, Цонев, Илиев, Ненов, Киров и Коен /като резерви в игра влязоха още: Рангелов, Мечев и Димитров/.

Старши-треньорът на врачани Ясен Петров не пожела да коментира скандалната ситуация, при която беше изгонен от главния съдия Ангел Ангелов. Наставникът дипломатично обяви, че не коментира отсъждания на рефера, тъй като това е негов основен принцип на поведение.

"Ще подадем жалба срещу съдията в днешния мач", избухна спортният директор на врачани Валентин Станчев.

"Това, което се случи в мача, е престъпление. Не може вратарят на домакините да си връзва обувките по три минути на всяко спиране на играта и съдията да не реагира. Като скриха децата, които гониха топките, трябваше да прекрати срещата, но реферът не го направи. Сигурно се е уплашил”, допълни Валентин Станчев.

Спортният директор на врачани допълни, че проблемите пред отбора са започнали още при пристигането в Разлог, тъй като целият град бил разкопан.

"Наложи се момчетата да вървят по едни пътечки, за да не закъснеят за мача, защото с автобус до стадиона не може да се стигне. В Разлог не се игра футбол", допълни Валентин Станчев.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени